Президентът на Чехия Милош Земан единствен подкрепи Доналд Тръмп


Президентът на Чехия Милош Земан единствен подкрепи Доналд Тръмп
10 Декември 2017, Неделя


Европейският съюз, страхливците, правят всичко по силите си, за да може пропалестинско терористично движение да има предимство пред произраелско движение, каза държавният глава

Автор: Десант

След като цял свят се надигна срещу решението на Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел, се намери и един висш държавник, който да подкрепи решението на американския президент. И това бе чешкият му колега Милош Земан, който изля гнева си срещу Европейския съюз, който според него явно е трябвало да подкрепи Даналд Тръмп.

„Европейският съюз, страхливците, правят всичко по силите си, за да може пропалестинско терористично движение да има предимство пред произраелско движение", заяви Земан, показвайки се като защитник на израелската държава.

Коментарът му е направен в събота, малко преди среща на дясната чешка партия „Свобода и пряка демокрация", съобщава агенция КРОСС. Земан добавя още, че е доволен от решението на Тръмп.

Малко след изявлението на американския президент в сряда, с което той съобщи позицията си и изрази намерение да премести посолството на управляваната от него държава от Тел Авив в Ерусалим, чешкото външно министерство също обяви, че има вероятност да премести посолството си в оспорвания между Израел и Палестинската автономия град, но първо трябва да се консултира с местните си партньори.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки