ЦИК с награда на международен изборен симпозиум


ЦИК с награда на международен изборен симпозиум
08 Декември 2017, Петък


Отличията се връчват традиционно на лица и организации за изключителен принос към демократизация на изборните процеси

Автор: Десант

Председателят на Централната избирателна комисия Ивилина Алексиева-Робинсън получи от името на ЦИК-България награда в категория „Ангажираност на гражданите“ на Международните изборни награди 2017 г. Това стана в рамките на 15-ия международен изборен симпозиум от 4 до 6 декември в Йордания.

Международните изборни награди се връчват традиционно на лица и организации за изключителен принос към демократизация на изборните процеси.

Симпозиумът се организира от Международния център за парламентарни изследвания (ICPS) в партньорство с Независима избирателна комисия на Йордания и в сътрудничество с Европейския център за избирателна подкрепа (ECES).

Наградата е признание от международната изборна общност за работата на ЦИК и нейния принос към демократичния процес и комуникация с гражданското общество.

ЦИК на Република България бе номинирана от граждански организации и оценена от 7-членна комисия по награждаване от международно утвърдени изборни експерти, сред които д-р Майкъл Брутер, изпълнителен директор Международен център за изборна психология (ICEP), Пиер Гарон, началник на Секретариат за избори и референдуми на Венецианската комисия,  Бил Суийни, президент и изпълнителен директор на  IFES-САЩ и др.

В рамките на трите дни се проведоха серия от интерактивни презентации, семинари, кръгли маси и се представиха най-добрите изборни практики, нови технологии, инструменти и новаторски стратегии, които се прилагат в различните държави и региони.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки