Музей обяви кампания за събиране на детски „политехнически“ играчки от XIX и ХХ век


Музей обяви кампания за събиране на детски „политехнически“ играчки от XIX и ХХ век
07 Декември 2017, Четвъртък


Най-интересните предмети ще бъдат включени в изложбата „И ние бяхме деца“, която ще се открие в НПТМ седмица преди коледните празници. Вижте подробностите

Автор: Десант

За да попълни и своята колекция, Националният политехнически музей (НПТМ) обяви дарителска кампания за събиране на детски „политехнически“ играчки от края на XIX и първата половина на XX в. Експонатите могат да бъдат: механични, електрически,  музикални,  оптични, включително образователни комплекти (набори и конструктори).

Старт на кампанията бе даден на 6 декември – Деня на св. Николай, който освен на рибари и моряци, се смята и за закрилник на децата, а освен това се отбелязва и като Световен ден за почит и благодарност към дарителите.

С тази инициатива НПТМ би желал да съхрани за следващите поколения едни от най-скъпите материални свидетелства, но и спомените от детството на някогашните деца. Затова най-интересните лични истории, свързани с играчките, ще бъдат записани и запазени в архива на музея.

Предметите, донесени до 13 декември, след одобрение от комисия ще бъдат включени  в експозицията на гостуващата изложба на Историческия музей в Попово, озаглавена „И ние бяхме деца“, която ще се открие в НПТМ седмица преди коледните празници.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки