Христиан Митев: Броят на членовете на антикорупционната комисия трябва да се увеличи от 5 на 9 души


Христиан Митев: Броят на членовете на антикорупционната комисия трябва да се увеличи от 5 на 9 души
06 Декември 2017, Сряда


„Няма как двойно повече работа да се върши от два пъти по-малко хора", категоричен е зам.-председателят на парламентарната правна комисия, сравнявайки числения състав на антикорупционния орган и този на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество

Автор: Десант

Целият антикорупционен орган, а не само председателят – както е предложено сега, следва да бъде избиран от Народното събрание, след като приемаме, че България е република с парламентарно управление.

Това е предложението на патриотите, на което обърна внимание депутатът от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Христиан Митев, зам.-председател на правната комисия в Народното събрание,  която днес разглежда Антикорупционния закон.

Патриотите предлагат още да бъде увеличен броят на членовете на антикорупционната комисия от 5 на 9 души. Християн Митев мотивира исканото увеличение на състава, сравнявайки числения състав на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

„Няма как в случая с антикорупционния орган двойно повече работа да се върши от два пъти по-малко хора“,  аргументира предложението зам.-председателят на правната комисия.


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки