Базовият миночистач „Шквал” се завърна от задгранично плаване


Базовият миночистач „Шквал” се завърна от задгранично плаване
Снимка: ВМС
06 Декември 2017, Сряда


Вижте в какво се е състояла мисията му в състава на Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО

Автор: Десант

Навръх Никулден - 6 декември, в пункт за базиране Бургас от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби бе посрещнат базовият миночистач „Шквал” при завръщането му задгранично плаване в състава на Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО (SNMCMG2).

От военноморския ни флот уточняват, че „Шквал” се е присъединил към групата на 31 октомври, като по време на съвместните плавания е взел участие в провеждането на противоминни операции, операции по оказване на помощ на кораб търпящ бедствие, приемане и предаване на леки товари на ход, буксировка на повреден кораб, търсене и спасяване на море.

Българският миночистач е имал възможност също да участва последователно и в ученията на ВМС на Република Гърция „NIRIIS” и на ВМС на Република Турция „NUSRET”, където съвместно с останалите кораби от съединението проведе противоминни операции в района на остров Крит в Средиземно море и залив Сарос в Егейско море.

Заедно с противоминната група „Шквал” е посетил градовете Батуми - Република Грузия, Ерегли - Република Турция и Суда на остров Крит - Република Гърция.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки