Шофьор на ТИР с бургаска регистрация побърка пътна полиция


Шофьор на ТИР с бургаска регистрация побърка пътна полиция
05 Декември 2017, Вторник


На крак са били вдигнати патрулни екипи от София, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора, докато джигитът бъде заловен и вкаран в следствения арест

Автор: Янко Крумов

Шофьор на товарен автомобил „Ман – 320“ с бургаска регистрация провокира полицейска гонка през няколко области, докато бъде задържан, усмирен и вкаран в следствения арест. Екшънът се разиграл на 3 декември малко след полунощ, по автомагистрала "Тракия", става ясно от прессъобщение на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Автомобилът е бил първоначално засечен в района на "Троянови врата", когато отказал да спре на подаден сигнал със "стоп" палка на полицейски патрул от ОД на МВР-София. Веднага са били информирани дежурните патрулни екипи в Пазарджик и Пловдив.

Около 01,20 ч. Ман“-ът най-сетне е бил спрян за проверка от екип на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР Пловдив. При извършената проверка е установено, че водачът е Иван К., на 32 г.

Тестван е за употреба на алкохол с техническо средство "Алкотест дрегер", което е отчело наличието на алкохол в кръвта. След като видял показанията на устройството, Иван К. изблъскал единия от полицейските служители, качил се обратно в автомобила и тръгнал в посока Стара Загора.

За да избегне органите на реда, шофьорът излязъл от автомагистрала "Тракия" на 165-ти км. и продължил да кара по път ІІ-66, а след това - по път І-5, в посока Казанлък.

С цел предупреждение на другите участници в движението и предотвратяване настъпване на пътно транспортно произшествие, пред нарушителя се движел полицейски патрулен автомобил.

На път І- 5, в близост до разклона за с. Хрищени, обл. Стара Загора, «Ман“-ът блъска в задната част движещия се пред него патрулен автомобил. Движението на автомобилите продължава и на път І- 5, км. 218+000, Иван К. предприел маневра "обратен завой", при което ударил в странична дясна част втора полицейска патрулка.

Тежкотоварният "Ман" е бил окончателно спрян на път І- 5, км. 218-000. На Иван К. е издаден талон за медицинско изследване - дал е кръвна проба за анализ, която е отчела наличие на алкохол в кръвта - 1,5 промила на хиляда. 

"Екшън героят“ ще отговаря по обвинения в няколко престъпления. В момента той все още е в следствения арест, докато изтече срокът на временната мярка за задържане от 72 часа. 

По делото предстои изготвяне на заключенията на назначените експертизи и разпити на свидетели. Ако бъде признат от съда за виновен по всички обвинения, Иван го чака затвор от 1 до 10 години.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки