Обявиха конкурса за директор на Националния исторически музей


Обявиха конкурса за директор на Националния исторически музей
04 Декември 2017, Понеделник


Интригата кой ще наследи излезлия в пенсия Божидар Димитров ще бъде „разплетена" в началото на следващата година

Автор: Десант

Министерството на културата обяви нов конкурс за заемане на длъжността "директор" на Националния исторически музей.

Кандидатите трябва да имат висше образование, да са магистри в областта на хуманитарните науки или по история и археология и да са работили минимум 5 години в съответното професионално направление. 

Предимство на кандидатите ще носят: стаж в музей, управленски опит, владеене на чужд език, научна степен или академична длъжност, квалификация по мениджмънт, компютърни умения. Те трябва добре да познават нормативната уредба в областта на движимите културни ценности и музейното дело, както и структурата и функциите на Министерство на културата и неговите подразделения. 

Конкурсът ще се проведе чрез разглеждане на представените документи и концепция за развитието на Национален исторически музей и събеседване.

Припомняме, че до избирането на конкурсни начала на нов директор на НИМ, длъжността директор изпълнява именитата археоложка доц. д-р Бони Петрунова, която в предишния кабинет бе заместник на Вежди Рашидов. 

Кандидатите за шеф на НИМ трябва да подадат документите си до 4 януари. Така че интригата кой ще наследи излезлия в пенсия Божидар Димитров на този пост ще бъде „разплетена" в началото на Новата година.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки