Юлиан и Колин от България гаснат във виетнамски затвор, подложени на изтезания


Юлиан и Колин от България гаснат във виетнамски затвор, подложени на изтезания
02 Декември 2017, Събота


Роднини на двете момчета твърдят, че сънародниците ни са бити, измъчвани, гладни и болни

Автор: Янко Георгиев

Родителите на двама българи, които излежават присъди за източване и клониране на кредитни карти във Виетнам, твърдят, че сънародниците ни са бити, измъчвани, държани гладни и в карцер, че са болни и не се лекуват. От ефира на телевизия "Нова" те помолиха институциите за помощ, които според тях в момента нехаят.

Задържаните българи са Юлиян и Колин. Юлиян е заловен от виетнамските власти за точене и клониране на кредитни карти през 2014 г., а Колин е осъден за съучастничество през 2016 г.

Според сестрата на Колин и майката на Юлиян, които наскоро се връщат от Виетнам, момчетата са били с рани, изглеждали са притеснително зле и са лишавани от лекарска помощ.

Майката на Юлиян - Надя, разказа, че при разговор с него той ѝ споделил за трима загинали нигерийски граждани във виетнамския затвор.

Близките на затворниците обвиняват институциите в нехайство. Майката на Колин заяви, че синът и не е виждал българския консул в страната.

От Министерство на външните работи твърдят в отговор до телевизия "Нова", че български дипломат в град Хошимин регулярно посещава българите в затвора. За последно това се е случило на 17 ноември. Задействана е и процедура по трансфер за доизлежаване на присъдите в България.

От там обаче отказват да разкажат какво е здравословното състояние на Колин и Юлиян, защото "информацията представлява лични данни".


В категории: Разследвания , Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки