Предстои заседание на комисията за преговорите по въпроса за Македонската православна църква


Предстои заседание на комисията за преговорите по въпроса за Македонската православна църква
02 Декември 2017, Събота


Вижте кои архиереи влизат в състава й

Автор: Десант

Преговорите по въпроса за Македонската православна църква (МПЦ) ще започнат едва след като комисията, определена на заседанието на Светия синод на 27 ноември, се събере на заседание и определи стратегия на действията си. Това уточняват от Българската патриаршия.

Припомняме, че в състава на Синодалната архиерейска комисия за преговори с МПЦ и останалите Поместни православни църкви за установяването на канонически статут на МПЦ влизат: Старозагорски митрополит Киприан – Председател, и членове: Ловчански митрополит Гавриил, Пловдивски митрополит Николай, Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, Неврокопски митрополит Серафим, Русенски митрополит Наум и Врачански митрополит Григорий.

Преди това със свое решение синодалните отци поеха ангажимента Българската православна църква да окаже пълно съдействие, като ходатайства и се застъпва пред Поместните православни църкви, предприемайки всичко необходимо за установяването на канонически статут на МПЦ.


В категории: Добри Вести , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки