Дали САЩ са основният и надежден съюзник на Европа


Дали САЩ са основният и надежден съюзник на Европа
01 Декември 2017, Петък


Американските пилоти напуснаха Литва заради... чести откази на двигателите на самолетите им

Автор: Младен Янев

Съединените щати невинаги са готови да изпълнят задълженията си към своите партньори от НАТО.

Неотдавна изтече информация, че американски пилоти са напуснали Литва заради... чести откази на двигателите на самолетите им. За това те обвиниха литовската страна, която засипаха с критики за професионалните умения на обслужващия персонал в ремонтната база и лошата писта за излитане и приземяване на аеропланите в  тамошната военновъздушна база.

Тези дни командващият сухопътните сили на САЩ в Европа - генерал Бен Ходжис, съобщи, че и американските наземни сили се изтеглят от Литва. По думите му, американските казарми в прибалтийската република вече са пусти. Там са останали само военнослужещите, участващи в учения, като пристигналата от Полша рота, която обаче след завършване на маневрите ще напусне литовската територия. 

Излиза, че Вашингтон уж обещава помощ на съюзниците си, но всъщност повече на думи и с  пропагандни цели.

Няма да окачествим това като неизпълнение на задълженията и измама. Но действията на САЩ по отношение на Литва трябва да накарат другите малки държави, които нямат силни и модерни въоръжени сили, да се замислят за поведението на „Големия брат", дето се биеше в гърдите, че е главен гарант за сигурността на Прибалтика и Източна Европа. 

Пред тези страни, сред които се нарежда и България, има два пътя: или да създадат удобни и комфортни условия за американските войници, така че те да нямат повод за оплаквания и оправдания, или да развиват собствените си въоръжени сили. Мен ако питате, за предпочитане е вторият вариант!


В категории: Свят , Коментари

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
01.12.2017 13:05:44
0
0
EDINSTVENIJAT VARIANT E ZASHTITATA SAS SOBSTVENI SILI!TOVA KATEGORI4NO GO DOKAZA I TZJALATA
NASHA I SVETOVNA ISTORIJA!KAKTO I TOVA,4E VSEKI,,SAJUZNIK,,KOITO SME IMALI/NE GOVORJA ZA,,SAJUZNITZI-RAZBOINITZI,,OT PESENTA/VINAGI SI E GLEDAL,SAMO NEGOVITE SOBSTVENI INTERESI!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки