Син на пациентка обвинява бургаски лекар в опит за убийство


Син на пациентка обвинява бургаски лекар в опит за убийство
30 Ноември 2017, Четвъртък


Петя Милчева от 36 години е старши сестра на Спешното отделение в УМБАЛ Бургас, писала жалби срещу кардиолога д-р Читаков и той решил да си отмъсти

Автор: Янко Георгиев

Жена в тежко състояние след сърдечна операция е била изгонена от Интензивния сектор на Кардиологичното отделение в Бургаската многопрофилна болница, съобщи НОВА телевизия. Сигнал за това е подал синът на пациентката Петя Милчева, която от 36 години е старша сестра в болницата.

В средата на ноември майката на Климентин е оперирана от сърце в частна болница. В понеделник жената се почувствала зле и се наложило да постъпи в държавната болница, тъй като в частната нямало необходимата апаратура.

„На 28-и срещу 29-и, този д-р Михаил Читаков е отишъл в интензивния сектор и е видял майка ми, че лежи там и в 6,40 часа й е заявил направо, че я мрази”, разказва Климентин Милчев - синът на пациентката.

По думите на Климентин, докторът не прегледал майка му. Снощи лекарят бил нощна смяна, а майка му сама в интензивния сектор на кардиологичното отделение.

Той заявил на санитарките и сестрите да й събират багажа и да я местят от отделението, при което сестрите са скочили, за което им изказвам благодарност и са му казали: „Докторе, тя е прясно оперирана, как можем да я изключим от апарат. Нямаме право това да го направим”. А той им отвърнал, че не го интересува”, добавя Климентин Милчев.

Според Климентин отношението на кардиолога не е прецедент. В потвърждение на думите му припомняме една жестока трагедия, за която разказахме в Десант преди няколко години:

 Тя никога няма да стане на 15

С д-р Михаил Читаков нито една от медиите, с които е разговарял синът на пациентката, не е успяла да се свърже. От болницата обаче признават за инцидента.

„Назначена е проверка по случая и е изискано становището на юристите за налагане на наказание на лекаря, който е визиран в жалбата. Имало е и други сигнали срещу него, имало е и други наказания и становището на болницата е, че такова поведение е недопустимо”, коментира Юлия Андреева, говорител на УМБАЛ-Бургас.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки