Конфискуваха 1200 кг сребриста каракуда и платика, предназначени за никулденските празници в Русе


Конфискуваха 1200 кг сребриста каракуда и платика, предназначени за никулденските празници в Русе
30 Ноември 2017, Четвъртък


Бракониерският улов е от бургаския язовир „Мандра“, съобщиха от полицията

Автор: Янко Крумов

Тон и 200 кг риба от вида „сребриста каракуда” и „платика”, превозвани с т.а. „Мерцедес Дпринтер”, с хасковска регистрация, задържаха служители от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас със съдействието на служители от Районно управление – Айтос.

На 29 ноември, около 9,45 ч. сутринта,  на входа на Айтос тежкотоварен автомобил „Мерцедес Спринтер”, управляван от 46-годишния Б.А. от Бургас, с който се придвижвал и 52-годишния Д.Ч. от Бургас, е спрян за полицейска проверка.

В товарния отсег на автомобила в 50 пластмасови каси е открито голямо количество риба, уловена според обясненията на двамата мъже, в язовир „Цанко Церковски” край Карнобат. Бургазлиите твърдели, че рибата е предназначена за пласиране в Русе за предстоящия празник на Св. Никола – Никулден.



От извършените проверки е констатирано, че превозваната риба е с неустановен произход и за нея няма съпроводителни документи, поради което своевременно са информирани служителите на ИАРА - Бургас и ОДБХ – Бургас, които изпратили представители на място.

С оглед поверените им законови компетенции служителите от двете институции извършили конкретни проверовъчни действия, в хода на които са констатирани нарушения на Закона за ветеринарно и медицинско дело, както и на Закона за риболова и аквакултурите. 

Установено е, че рибата е уловена в язовир „Мандра”, като тон от нея е от вида „сребриста каракуда” (таранка) и 200 кг. е от вида „платика”. Цялото количество риба е конфискувано и е предадено на Дирекция „Социален патронаж” към Община Бургас. За установените административни нарушения служителите от ОДБХ – Бургас изготвили два акта.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки