Министър Московски: Започваме съвместна работа в областта на въздушния и морския транспорт със Саудитска Арабия


Министър Московски: Започваме съвместна работа в областта на въздушния и морския транспорт със Саудитска Арабия
30 Ноември 2017, Четвъртък


Двете страни обсъдиха и въпроса за обмяна на опит и добри практики в строителството на метро

Автор: Янко Крумов

Започваме съвместна работа с Министерството на транспорта на Кралство Саудитска Арабия по подготовката на споразумения за сътрудничество в областта на въздушния и морския транспорт.

Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски след срещата си с министъра на транспорта на Саудитска Арабия Набил бин Мохамед Ал-Амуди.

Ивайло Московски е част от официалната делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов, в при посещението му в кралството.

Двамата министри обсъдиха проекта на спогодба във въздушния транспорт. Те изразиха категорична позиция, че чрез този документ отношенията между двете страни ще бъдат затвърдени. Това ще допринесе и за подобряването на въздушната свързаност между България и Саудитска Арабия, както и до увеличение на потока на пътници и товари.

Министър Ивайло Московски представи на своя колега възможностите за публично-частни партньорства в транспортната инфраструктура в България, както и концесионната програма на МТИТС. Двамата обсъдиха и въпроса за обмяна на опит и добри практики в строителството на метро. Министър Московски изрази позиция, че за България ще бъде голям икономически успех, ако успее да привлече инвеститори от Кралство Саудитска Арабия.

В рамките на официалната визита министър Московски участва в среща между Съвета на Саудитските камари с представители на българския бизнес. По време на форума бяха разгледани възможностите за активизиране на сътрудничеството между бизнес организации от двете страни в сферата на информационните технологии и съобщенията.


В категории: Политика , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки