Банско е сред най-предпочитаните дестинации за посрещане на Коледа и Нова година


Банско е сред най-предпочитаните дестинации за посрещане на Коледа и Нова година
Снимка: Община Банско
29 Ноември 2017, Сряда


Близо 10 хиляди студенти са избрали да посрещнат в курорта и 8 декември

Автор: Десант

Близо 10 000 студенти ще посрещнат тазгодишния 8 декември в зимния курорт Банско. Цените на кувертите за купона варират между 25 и 50 лева.

Легловата база в месните хотели е запълнена почти на 100 процента и за коледните, и за новогодишните празници.

От туристическия бранш в региона смятат, че това се дължи на достъпните цени и традиционното отлично качество на обслужване в курорта.

Освен за българите, Банско е любимо място за посрещане на светлите празници и на съседите ни от Сърбия, Македония и Румъния. Те по принцип редовно използват почивните дни и за практикуване на зимни спортове в обявения за пети пореден път от Академията на Световните ски награди ски курорт № 1. 

Първият сняг вече покри Банско с привлекателна зимна покривка. Предстои на 16 декември да се състои официалното откриване на зимния сезон. Много игри, търсене на злато в лифта и голямата награда – лек автомобил, ще очакват гостите на курорта, информират от Общината.

От там уточняват, че тази година, специално за събитието, ски легендата Кристиян Гедина ще преподава ски уроци в компанията на посланика на Банско Марк Жирардели. За поддържане на висок градус на настроението ще има много музикални изпълнения на живо, а Ути Бъчваров ще се погрижи да осигури на присъстващите незабравими кулинарни изживявания.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки