Обърната буква на пътя предизвика оживена дискусия във "Фейсбук"


Обърната буква на пътя предизвика оживена дискусия във "Фейсбук"
Снимка: Фейсбук
29 Ноември 2017, Сряда


Гафът е сътворен от неизвестен работник, страдащ, по мнението на логопедите, от оптична дисграфия

Автор: Дина Харизанова

Снимка на неграмотно изписана нова хоризонтална маркировка на пътен възел край Велико Търново предизвика оживени коментари във фейсбук групата „Дивотия до шия в Търново".

„Да бяха дали 10 лева на някой първокласник да им направи пищов"; „Е какво да направят... да подчертаят и да напишат правилното отгоре ли?! Сбъркали хората... човешко е"; „Ама то след седмица няма и да го има" - това са само част от заключенията на зевзеците в групата, които са се включили в дискусията, предизвикана от фотото.

Има и хора, които споделят мнение, че занапред могат да се предложат емотикони и аватари вместо пътни знаци - „все пак това е нов модерен свят..." - споделя възгледите си по въпроса един от потребителите. 

Възмущението на хората е предизвикано от това, че на кадъра ясно се вижда как буквата "Е" в думата Русе е изписана върху шосето огледално. 

По мнението на логопедите, пътният работник, сътворил гафа, е страдал от вид оптична дисграфия, проявяваща се в деформирано изписване на графичните знаци, което принципно се дължи на  недоразвитие на оптико-пространствената представа, а не толкова на пропуски в обучението по български език.

Нейсе! Радостното в случая е, че все пак се намират достатъчно грамотни българи, на които да им прави впечатление, че нещо не е написано както трябва! Друг е въпросът как никой от отговарящите за обекта не е съзрял навреме грешката, така че тя своевременно да бъде поправена.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки