Създават нова длъжност в Агенция „Митници“


Създават нова длъжност в Агенция „Митници“
28 Ноември 2017, Вторник


Промяната в щата е във връзка с оптимизирането на структурата на централното митническо управление

Автор: Янко Крумов

Правителството одобри законопроект за изменение и допълнение на Закона за митниците и предлага на Народното събрание да го приеме. Целта на законопроекта е да се приведе националното законодателство в съответствие с митническото законодателство на ЕС, както и да се намали административната тежест за гражданите.

Сред облекченията за гражданите е предложението да се регламентира служебното събиране на информация относно съдебния статус при постъпване на работа в митническата администрация.

С цел улесняване на процеса по подаване на заявления и издаване на разрешения, се въвежда разпоредба, която да позволява заявления за използване на пломби от специален тип да се подават до същия митнически орган, компетентен за издаване на разрешение за предоставяне на статус на одобрен изпращач, в случаите, при които пломбите ще се използват във връзка с такова разрешение.

Предвид оптимизирането на структурата на Централно митническо управление, в рамките на общата численост се създава нова длъжност – заместник-директор на дирекция в Агенция „Митници“.

Чрез нея ще се подпомагат директорите на дирекции в специализираната администрация на Централно митническо управление за осъществяване на функциите на административното звено.

Със законопроекта се отстраняват несъвършенства в съществуващата към момента нормативна уредба и се прецизират разпоредбите с цел уеднаквяване на практиката.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки