Валери Симеонов от Калотина: Нормалният диалог в коалицията е възстановен


Валери Симеонов от Калотина: Нормалният диалог в коалицията е възстановен
27 Ноември 2017, Понеделник


Това каза вицепремиерът и лидер на НФСБ по време на официалното откриване на  обновената и разширена ВиК инфраструктура на ГКПП Калотина на границата ни със Сърбия

Автор: Светлана Николова

Вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов откри обновената и разширена ВиК инфраструктура на ГКПП Калотина, на границата ни със Сърбия.

На събитието присъстваха още областният управител на София област Илиян Тодоров, директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, комисар Светлан Кичиков, директор на ГД „Гранична Полиция“ и Никола Нитов, управител на ВиК, София област.



Реконструирани са помпените станции „Нишава“ и „с. Калотина“, водопровод и донапорни резервоари, което ще обезпечи снабдяването с питейна вода и санитарно-битови нужди на граничния пункт. 

Незавидното състояние на ГКПП Калотина беше установено на 21 септември при посещение на вицепремиера Симеонов в Димитровград, Сърбия, по повод празника на града, както и за среща с вицепремиера на Сърбия Расим Ляич и българската общност.

Строително-монтажните работи бяха извършени в спешен порядък и бе окончателно решен проблемът с хроничния недостиг на вода в целия район.



Мисля, че е стабилна коалицията, което не означава, че няма проблеми. И аз нямам задръжки да ги поставям тези проблеми и пред обществото, особено когато тяхното решаване са забавя. Това е нормалното поведение. Не трябва да се прикрива, ако има някакви търкания.
Не мога да ви гарантирам, че всичко ще бъде безоблачно занапред, но аз не виждам никакво притеснение за коалиционната работа“
, каза Валери Симеонов пред журналисти преди официалното откриване.

Безгрешни хора няма, важното е обаче човек да вижда грешките си и да съумява да коригира поведението си. Така вицепремиерът отговори на журналистически въпрос, все още ли смята, че министър-председателят Бойко Борисов се сържи като самовластен властелин.

Припомняме, че това определение Валери Симеонов направи след отстраняването на Димитър Главчев от поста председател на Народното събрание – решение, взето от Борисов, без да го съгласува с коалиционните партньори НФСБ, ВМРО и Атака.

С Борисов имаме съвсем норламен диалог, всичко, което говорим пред вас, медиите, го казваме и в разговори помежду си. Имахме вече разговор – и с него, и с министрите, по отделни въпроси, които са от по-голяма значимост за страната. Така че, по мое мнение, нормалният диалог е възстановен“, каза още Валери Симеонов.       

По повод на поредния „нацистки скандал“ заради тениска на председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев, на която пише  „Вермахт”, вицепремиерът обясни, че това е американска траш метъл група. Която ще има концерт у нас следващата седмица и, който е заинтересован, може да отиде и да ги чуе наживо.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Приятел на България
28.11.2017 15:18:57
0
0
Това означава че няма никакви съображения Западните български покрайнини да останат част от Сърбия:
Населението там беше българско през 1919 г., имаше само 100-200 сърби според последното българско преброяване от 1910 г. Основният аргумент беше стратегичехската отбрана, както и в случая с Южна Добруджа където почти нямаше румънци.
В Пиротско например населението само след 1878 беше сърбизирано, но през 1878 още беше българско но и в днешно време сърбите наричат пиротчаните бугараши.
Сърбия се надяваше че това ще се случи и в Босилеградско и Царибродско.
Българският етнически характер на тези земи беше признат и от сърбите когато предлагат България да отстъпи Благоевградско на току-що създанената Македонска автономна югославска република а в замяна да получи Босилеградско и Царибродско и после да се образува голяма южнославянска страна от Югославия и България.
България няма как да нападне Сърбия в настоящо време, така че няма аргументи за по-нататъшната окупация на Западните покрайнини от Сърбия. Трябва да се наложи вето към присъединяването на Сърбия в ЕС и НАТО ако Сърбия не ги върне на България.
От 120 000 българи там има сега само 18 000. Това е геноцид и етническо прочистване.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки