Вижте къде вали сняг и има ограничение на движението по пътищата


Вижте къде вали сняг и има ограничение на движението по пътищата
27 Ноември 2017, Понеделник


Проходът „Шипка" е затворен до края на март догодина

Автор: Десант

Сняг вали в областите София и Перник, на проход „Петрохан“, на Леденика в област Враца, на Конявската планина, Трите Буки и Гърляно в област Кюстендил, на Троянски проход и Микре и на Картела, Юндола и АМ „Тракия“ в област Пазарджик и в района на проход Предел и Станке Лисичково в област Благоевград.

Пътните настилки са сухи, на места мокри, а в усойните райони – частично заледени или заснежени и обработени за движение. 

24 машини обработват в момента настилката на АМ „Тракия“ между София и тунел „Траянови врата“. Настилката е почистена до асфалт и продължава обработката й.

Заради снегопочистването временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона през проход Троянски (път II-35 Троян - Кърнаре).

В района на Вакарел има мъгла и от Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчват за безопасност на движението шофьорите да карат внимателно, с по-ниска скорост, да спазват дистанция и да не предприемат резки маневри.

Ограничена видимост поради мъгла има по ниските места и котловините, информират още от пътното ведомство.

Ограничения на движението са въведени в проходите: „Върбишки” (затворен за всички МПС); „Златишки” (затворен за всички МПС); „Троянски” (забранен за МПС над 12 т); „Вратник” (забранен за МПС над 10 т); „Дюлински” (забранен за МПС над 3,5 т); „Пампорово” (забранен за МПС над 3,5 т); „Петрохан” (забранен за МПС над 12 т); „Твърдишки” (забранен за МПС над 10 т); „Шипка” (забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 - ограничението ще важи до 31 март 2018 г.); 

Отворени са проходите „Айтоски”; „Котленски”; „Обзорски”; „Печинско”; „Превала”; „Предел”; „Прохода на Републиката“; „Ришки” и „Рожен”.

Пътните настилки по останалата част от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки