Славчо Атанасов: „Около 60 % от децата не се чувстват сигурни в училище заради проявите на агресия"


Славчо Атанасов: „Около 60 % от децата не се чувстват сигурни в училище заради проявите на агресия"
27 Ноември 2017, Понеделник


Работна група подготвя законодателни промени, съобщи депутатът от НФСБ в групата на Обединени патриоти и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта

Автор: Десант

„Около 60 % от децата не се чувстват сигурни в училище именно заради проявите на агресия“. Тези данни на Института по криминалистика и криминология на МВР оповести в предаването „Лице в лице“ на BTV депутатът от НФСБ в групата на Обединени патриоти и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов.

Той бе категоричен, че проблемът с агресията сред децата стои изключително сериозно пред обществото ни днес и за неговото решаване са необходими спешни мерки.

По думите на Славчо Атанасов не бива да оставаме на ниво „говорене“ и само да поставяме проблема.

В интервю за предаването „Законът и Темида“ на Българското национално радио той подчерта, че Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта вече е инициирала законодателни промени с конкретни срокове.

„В резултат на проведените от нас дискусии и кръгли маси се сформира работна група, която започна работа по законодателните промени. В нея влязоха представители на министерствата, имащи отношение към работата с деца, на държавни агенции, съдии, прокурори, психолози и неправителствени организации.

Вече има постъпили сериозни предложения за промени в Семейния кодекс, Закона за защита от домашно насилие, Закона за закрила на детето, Гражданско-процесуалния кодекс и др“, посочи Славчо Атанасов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки