Чудото на японския ъндърграунд - барабанистът Йошида Тацуя, тази вечер ще разтърси Велико Търново


Чудото на японския ъндърграунд - барабанистът Йошида Тацуя, тази вечер ще разтърси Велико Търново
26 Ноември 2017, Неделя


Един от най-влиятелните музиканти на авангардната джаз и прогресив-рок сцена в Страната на изгряващото слънце е на тридневно турне в България

Автор: Десант

Един от най-влиятелните музиканти на авангардната джаз и прогресив-рок сцена в Страната на изгряващото слънце - барабанистът и композитор Йошида Тацуя идва в България за цели три концерта – на 26 ноември в „Там“ (Велико Търново), на 27 ноември в клуб "Mixtape 5" (София) и на 29 ноември в „Пост-културната сцена“ в Пловдив. Междувременно той ще пътува и до Белоградчишките скали, където ще бъде заснет кратък документален филм за него.

Йошида Тацуя е наричан „безусловния майстор барабанист на японския ъндърграунд“. Роден е през 1961 г. в Китаками, префектура Ивате (най-слабо населената област в страната след Хокайдо).

От края на 80-те години до ден днешен е създател и участник в забележителни музикални формации.

Той е бил част от прогресив-хардкор-джаз дуото "Ruins", както и "Korekyojinn". Той е последният барабанист на "Painkiller" на Джон Зорн и Бил Ласуел (наследявайки Мик Харис на тази позиция), както и един от музикантите, участвали в най-късния вариант на шведския прогресив-колектив "Samla Mammas Manna" на покойния авангардист Ларс Холмер, както и в много други групи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки