Коледните елхи грейват по площадите


Коледните елхи грейват по площадите
26 Ноември 2017, Неделя


Вижте кога ще запалят светлините им

Автор: Десант


На 24 ноември пред Общината във Велико Търново грейна 8-метрова коледна елха.

В другите градове на страната шоуто тепърва предстои. Светлините на коледното дръвче ще бъдат запалени в първия ден на декември в Пловдив, Плевен и Китен. 

На 2 декември в общата еуфория ще се включи и Враца, където срещу читалище "Развитие" вече се извисява красиво иглолистно дръвче.

В началото на декември ще е и празникът в Сапарева баня и околните села. 
 
За 4 декември е насрочено светването на елхата в Габрово, където за първи път в България на площад „Възраждане“ ще бъде използвана системата „Sparkular“, която произвежда красив и безопасен ефект, който изглежда точно като традиционните фойерверки и пиротехнически изделия. Ефектът се създава с помощта на „Sparkular“ машина и гранулирани сплави, без нужда от барут или традиционна пиротехника. Технология е щадяща природата: без пламък, без дим, без неприятна миризма и без опасност от изгаряне. А за чувственото и романтично въздействие след взривното възпламеняване на рождественския символ, наслада за сетивата на габровци ще доставят дамите от струнен квартет „Destiny".

Тържествено запалване на коледната елха в Банско ще е на 5 декември.

Най-масово началото на декемврийските празници ще съвпадне с Никулден. Тогава ще грейнат елхите в Приморско и съставните селища – Ясна поляна, Веселие, Ново Паничарево и Писменово.

Светлините на градската елха във Варна, Стара Загора, Смолян и на 20-метровата красавица в Бургас, също ще блеснат на 6 декември. Тогава ще бъде "открито официално" и 15-метровото коледно дръвче в Сливен. Там това е смърч на 40 години, отсечен от местността Преградите, в района над село Бяла.

На следващия ден - 7 декември, коледно-новогодишните елхи ще светнат тържествено в Ловеч и Силистра.

А на 13 декември ще грейне коледната елха на Търговище, монтирана на пл. "Свобода".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки