Отец Боян Саръев: Ислямът е религия на агресията


Отец Боян Саръев: Ислямът е религия на агресията
25 Ноември 2017, Събота


Председателят на Движението за християнство и прогрес „Свети Йоан Предтеча“ коментира още, че обществото ни все повече и повече се отдалечава от Бога

Автор: Десант

„Винаги съществува опасност от радикализиране, там където живеят мюсюлмански маси. Ислямът е религия на агресията. Тя е възникнала така. В Родопите също живеем под такава угроза. Не мисля, че 10-15 мерки ще успеят да спрат радикализацията“, заяви в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия отец Боян Саръев от църквата „Свето Успение Богородично” в Кърджали.

Причина за изказването му бе започналият коледен пост. За целия християнски свят предстоящите седмици ще бъдат посветени на Рождество Христово.

Със съжаление, отец Саръев констатира в ефира на медията: „Обществото ни все повече и повече се отдалечава от Бога. Това за съжаление е един виден процес и той си има своето обяснение – с грехопадението човекът е започнал да се отдалечава и противопоставя на Бога и този процес продължава и до ден днешен. Смирението остава като далечно църковно понятие и то си остава между църквата и вярващите хора. Но като цяло обществото е далеч от смирението. То все повече отсъства в отношенията между хората”.

Роденият в мюсюлманско семейство в Крумовградско свещеник е председател на Движението за християнство и прогрес „Свети Йоан Предтеча“, което си поставя за основна цел да върне в християнската вяра потомците на ислямизираните българи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки