200 деца премериха сили на спортен празник в София


200 деца премериха сили на спортен празник в София
25 Ноември 2017, Събота


Оспорваното състезание се проведе за десети пореден път в зала „Триадица”

Автор: Десант

В зала „Триадица“ се проведе десетото издание на спортен празник, „Спортни лъвчета” 2017. В него се включиха близо 200 деца от 4 и 5 клас от няколко софийски училища.

Организатори на събитието са Спортен клуб „ЛЕВСКИ – Спорт за всички”, Столична община и „Българска асоциация спорт за учащи”, с подкрепата на маркетингова агенция „Реал-Спорт“ и „Спорт депо“, които осигуриха част от наградите.

Празника беше открит от президента на Спортен клуб „ЛЕВСКИ – Спорт за всички“ Люсиен Велчев.

На  откриването присъстваха олимпийската медалистка Диана Брайнова, Юлия Боянова, президент на Българска асоциация спорт за всички, Венцислав Игнатов, Директор дирекция „Спорт за учащи“, Министерство на младежта и спорта, Ванина Миланова, президент на Европейска асоциация на многоспортовите клубове /EMCA/, Десислава Темелкова, Столична община, дирекция ПИСТ  и Мариана Стоилова, РУО София-град. А талантливите момичета от 79 СУ „Индира Ганди“ поздравиха участниците със „Зумба“ танц.

Празникът се проведе в два етапа – индивидуални игри, с наградна томбола и отборни състезания (щафета „Спортни лъвчета“ и теглене на въже).

Победители в теглене на въже са СУ „Виктор Юго“, ЧСУ „Дружба“ и ОУ „Тодор Минков“, които се класираха съответно на първо, второ и трето място.

В щафетната игра най-добре се представи отбора на ОУ „Тодор Минков“.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки