Пострадалото от наводненията депо за отпадъци в Братово ще бъде възстановено до края на ноември


Пострадалото от наводненията депо за отпадъци в Братово ще бъде възстановено до края на ноември
Снимка: Дарик
24 Ноември 2017, Петък


Това обясни министър Нено Димов по време на петъчния парламентарен контрол

Автор: Силвия Горанова

По предварителен план депото за битови отпадъци в Братово, което пострада силно след поройните дъждове в Бургаска област, ще бъде възстановено до края на ноември. На 1 декември то отново би трябвало да започне да функционира. Това заяви министърът на околната среда Нено Димов в отговор на питането на депутата от БСП Николай Тишев по време на петъчния парламентарен контрол.

Министърът обясни, че лично е посетил мястото и е изискал от оператора на депото да представи план за възстановителните работи.

„Укрепена е дигата на клетката, като предстоят дейности по нейното възстановяване. Почистени са пътищата, площадките, инсталациите, сградите и отводнителните канавки. Възстановен е временният път в клетка №1 и дренажният слой на клетката. Почистени от земни маси и наноси са подземните резервоари на локалните пречиствателни станции за отпадни води и канализационните шахти в обекта. Възстановена е работата на балансиращата система към инсталацията за сепариране”, обясни подробно министър Ненов.

Продължавали и други почиствания и възстановителни дейности.

Предприети са действия за актуализиране на плановете за бедствия в община Бургас и област Бургас и по-конкретно по отношение на регионалната система за управление на отпадъците, каза още Нено Димов.


В категории: Новини , Общини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
заинтересован
27.11.2017 21:07:41
0
0
И какво означава "почистени са ПОДЗЕМНИТЕ РЕЗЕРВОАРИ на локалните пречиствателни станции" ?! Забележително обяснение. Депото по принцип ако е съвременно изградено би трябвало да има дори уловител на биогаз от разлагането на органичните отпадъци. А то затова е депо, защото ако имаше смисъл в използването на малки резервоари-утаители и пречистване с химикали и биостъпало - тогава нямаше да е ДЕПО, а щеше да е ПСОВ -пречиствателна станция за отпадни води. Или министърът не разбира и дума от това, което е казал /което е малковероятно, понеже е химик/ или източника на информация не е ходил на уроци по химия. Такъв тип информиране е направо вредно. Все едно става дума за вътрешния двор на селската ни къща , но всъщност при разграждането на отпадъци в депа от този род и навлизането на повърхностни и подпочвени води много вредни продукти на разпада ПОПАДАТ В ПИТЕЙНИТЕ ВОДИ. Това не ви ли притеснява?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки