12 хиляди българи живеят и работят в Португалия


12 хиляди българи живеят и работят в Португалия
24 Ноември 2017, Петък


Много общи теми имаме, каза депутатът от НФСБ Борис Ячев след срещата си с посланика на Португалия у нас Луиш Фераш

Автор: Силвия Горанова

12 хиляди наши сънародници живеят и работят на територията на Португалия. Това съобщи днес председателят на парламентарната група за приятелство България-Португалия Борис Ячев по време на среща на групата с посланика на Португалия у нас Н.Пр. Луиш Фераш.

Борис Ячев, който е и депутат от НФСБ в „Обединени патриоти“ изрази удовлетворението на групата за приятелство от изключително доброто ниво на двустранни отношения между България и Португалия – така, както съответстват връзките между две приятелски държави, между които няма неразрешени въпроси.

„Много са общите теми, които можем да дискутираме  – две държави, членки на ЕС и НАТО, но аз ще изтъкна само част от позитивните неща“, каза Борис Ячев.

По думите му едно от тях е изключително топлия прием, който Португалия дава на нашите сънародници, които живеят и работят там. Приветствие в тази посока към посланика изрази и Петър Петров, също член на групата за приятелство и депутат от НФСБ в „Обединени патриоти“.

Борис Ячев подчерта още веднъж значимостта на подкрепата на Португалия за приемането на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, подкрепа, дадена през септември.

Посланикът на Португалия у нас Н.Пр. Луиш Фераш също изрази удовлетвореността си от изключително доброто ниво на двустранните отношения. По думите му португалците търсят нови възможности за планински и ски туризъм – посока, в която България може да работи ефективно.

По време на срещата бе потвърдено посещение на българска парламентарна делегация в Португалия през 2018 г., съобщи още Борис Ячев.


В категории: Политика , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки