Ще правят база за отглеждане на граничарски кучета в Долно уйно


Ще правят база за отглеждане на граничарски кучета в Долно уйно
Снимката е илюстративна
24 Ноември 2017, Петък


Вижте на кои други места в страната ще се изграждат също такива специализирани кучкарници

Автор: Десант

Главна дирекция "Гранична полиция" при МВР обяви обществена поръчка на стойност 227 348 лв. без ДДС за проектиране, авторски надзор и изпълнение на строителство на помещенията за отглеждане на служебни кучета.

Парите идват от Европейския съюз по Споразумение за „Укрепване на капацитета, свързан с миграционния натиск на външните граници на Република България”, финансирано по Фонд „Вътрешна сигурност”.

Кучкарниците ще бъдат изградени на 6 места в страната. 

Приблизителната застроена площ на този, който ще се прави в Брегово, обл. Видин, и ще е към РДГП-Драгоман, е 85 кв.м и в него ще има 7 клетки за настаняване на граничарските кучета. Тям ще бъде направено преустройство на съществуваща постройка в обслужващи помещения към помещенията за настаняване на служебни кучета – складово помещение, помещение за преобличане на служителите, а също и ограда.

4 клетки на площ 60 кв. м. ще бъдат изградени в кюстендилското село Долно уйно. Те ще обслужват ГПУ Олтоманци.

Строителство на помещенията за отглеждане на служебни кучета ще има и в землището на благоевградското село Клисура. Те ще са с приблизителна застроена площ 80 кв.м. и ще се ползват от база Станке Лисичково към РДГП Кюстендил.

В землището на с. Долна Крушица, общ. Петрич, ще бъдат разрушени 4 от съществуващите клетки, а 5 от наличните в момента помещения ще бъдат изцяло преустроени. Преустройство се предвижда и на съществуваща постройка за обслужващи помещения към помещенията за настаняване на служебни четириноги – като складово помещение и помещение за преобличане на служителите. Общата площ на питомника ще е 105 кв.м.

Служебни кучета ще отглеждат и в Елхово. Имотът, където ще се извърши строителството на кучкарниците, е с приблизителна застроена площ от 195 кв.м. Там ще се изградят 18 клетки и изолатор с една клетка. 

Последният кучкарник от тази обществена поръчка ще се гради в Малко Търново, където граничното поделение попада под шапката на РДГП-Елхово.

Приблизителната  застроена площ ще е също 195 кв.м., но ще има 12 клетки за настаняване на граничарските кучета и една клетка, която ще се ползва като изолатор. 

Участниците в наддаването за изграждането на помещенията за четириногите граничари, трябва да са изпълнили през последните пет години.най-малко един обект с предмет и обем, идентичен или сходен с този на поръчката.

Офертите ще бъдат отворени на 18 декември в сградата на Главна дирекция „Гранична полиция" на бул. „Княгиня Мария Луиза" 46 в София.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки