„Обединени патриоти" с дарение за издигане знамето на Ботевата чета на Козлодуйския бряг


„Обединени патриоти" с дарение за издигане знамето на Ботевата чета на Козлодуйския бряг
Снимка: Фейсбук, Община Козлодуй
23 Ноември 2017, Четвъртък


Вижте подробности за патриотичната инициатива, подпомогната от НФСБ, „Атака" и ВМРО

Автор: Десант

В края на май трима души, работещи в атомната електроцентрала край Козлодуй, инициират кампания за изграждане на два петнадесетметрови пилона, които да се монтират в Ботев парк в дунавския град и на които да се веят българският трибагреник и знамето на Ботевата чета. Мястото, на което се предвижда да се монтират те, е точно късчето земя, където Ботев и неговата чета са целунали българския бряг, слизайки от кораба „Радецки".

Поводът за кампанията е честването на 140-та годишнина от Освобождението на България, което ще отбележим през 2018 г. Общата сума, която е нужна за поставянето на двата пилона със знамена, е 8000 лева.

Средствата се набират чрез дарения, като към началото на юли събраната сума е едва 1600 лева - в музея „Новата станция на България” са събрани 500 лева, в кутията в Общината 200 лева, 300 лева е дарил фен клубът на ЦСКА в Козлодуй „Червена чета Радецки”, 100 лева са събрани от клуб BMW Козлодуй, 100 лева - дарени от OFF ROAD Козлодуй, а останалите са от дарения на работещи в атомната електроцентрала.

Днес лидерите на НФСБ, „Атака" и ВМРО взеха решение от коалицията „Обединени патриоти“ да дарят 2000 лева за инициативата, така че по-скоро на Козлодуйския бряг да се развеят гордо и отвисоко двете знамена.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки