От Брюксел ще забраняват улова на лаврак през 2018 г.


От Брюксел ще забраняват улова на лаврак през 2018 г.
23 Ноември 2017, Четвъртък


Европейският алианс на въдичарите е подел кампания срещу това намерение на еврочиновниците

Автор: Десант

Поредната простотия със спортния риболов зрее в главите на чиновниците в Брюксел. Европейският алианс на въдичарите съобщи, че главанаците от ЕК са решили да забранят риболова на лаврак през 2018 г. При това не само с мрежи, ами дори и с въдица, информира сайтът bigfish.bg.

Забраната ще удари по хобито на хиляди спинингисти от България, които ходят в Гърция, за да ловят тази атрактивна риба.

За щастие, Европейският алианс на въдичарите вече съобщи, че подема кампания срещу въпросната идиотщина. Ще се направят постъпки на срещата на ресорните министри в Брюксел през декември да бъдат запазени правата ни да ловим лаврак през следващата година. С право да се запазва по една риба в периода между юли и декември.

В текста се отбелязва още, че има наложени рестрикции за риболов на лаврак още от 2015 г. За Гърция те или не важат, или никой не ги спазва. Но едно е ясно – спининговият риболов с въдица по никакъв начин не застрашава популацията на този вид риба, както се опитват да изкарат чантаджиите от Брюксел.

В момента се събира подписка срещу намерението им да наложат пълна забрана за ловене на лаврак през 2018 г.

Лавракът, наричан още "морски вълк", предпочита субртропически климат, като в Европа се среща най-често както във водите на Атлантическия океан (от Норвегия до Мароко) така и в тези на Средиземно и Черно море.

Видът е разпространен в Албания, Алжир, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Великобритания, Германия, Гибралтар, Грузия, Гърнси, Гърция, Дания, Джърси, Египет, Израел, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Либия, Ливан, Ман, Мароко, Монако, Нидерландия, Норвегия, Палестина, Португалия, Румъния, Русия, Сирия, Словения, Сърбия, Тунис, Турция, Украйна, Фарьорски острови, Франция, Хърватия, Черна гора и Швеция.

Ето и линк към петицията срещу забраната за риболов на лаврак: https://www.change.org/p/eu-agriculture-and-fisheries-council-of-ministers-fishing-for-sea-bass-is-not-a-crime-don-t-let-the-eu-make-it-one


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки