Ще залесяват терените, засегнати от големия пожар над Кресна


Ще залесяват терените, засегнати от големия пожар над Кресна
Снимка: regiona.bg
23 Ноември 2017, Четвъртък


Извършва се почвоподготовка и на около 2000 декара, освободени след проведени санитарни сечи поради нападения от върхов корояд

Автор: Десант

Започна подготовката на почвата на първите 200 декара от унищожените горски култури при големия пожар над Кресна през август. Напролет те ще бъдат залесени от служителите на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) и териториалните му поделения в Кресна и Симитли.

Извършва се почвоподготовка и на около 2000 декара в районите на Благоевград, Брезник, Кюстендил, Невестино и Осогово, освободени след проведени санитарни сечи поради нападения от върхов корояд. Догодина те ще бъдат залесени с местни широколистни видове и черен бор.

Към момента са събрани над 3000 килограма семена от дъбове, явор, планински ясен и горскоплодни видове, от които ще бъдат произведени фиданки за нуждите на залесяването в следващите години.

Близо 3400 декара горски култури ще бъдат залесени на територията на Югозападното държавно предприятие тази година. В момента в ход е есенното залесяване с топола на площ от 600 декара по поречията на реките Струма, Места и баражите край софийското село Сеславци.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки