„Вечер по отечестволюбие“ ще прави в Карлово 61-ва Стрямска механизирана бригада


„Вечер по отечестволюбие“ ще прави в Карлово 61-ва Стрямска механизирана бригада
23 Ноември 2017, Четвъртък


Ще бъде представена книга, посветена на живота и делото на полковник Борис Дрангов

Автор: Десант

Община Карлово и 61-ва Стрямска механизирана бригада организират съвместно тази вечер, 23 ноември, от 17,30 ч. в НЧ „Васил Левски – 1861 г.“ – Камерна зала, „Вечер по отечестволюбие“. На нея ще бъде представена книгата „Азъ служихъ при Дранговъ“ от Красимир Узунов.

Изданието е посветено на живота и делото на полковник Борис Дрангов - командир на 5-ти пехотен Македонски полк, изтъкнат военачалник и военен педагог, участник в Илинденско-Преображенското въстание, в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война.

"Благодарение на Красимир Узунов и на появата на книгата „Аз служих при Дрангов“ на практика имаме възможност да направим една жива връзка между цялостната борба за национално обединение и да подчертаем падналите за нашата свобода и стремежа ни към национално обединение" - се отбелязва в анотацията към книгата.


В категории: Добри Вести

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Обикновен българин
23.11.2017 17:27:48
0
0
С извинение за писм.грешка-братя-българи се чете.
1
Обикновен българин
23.11.2017 17:16:22
0
0
Борис Дрангов-той е бил родом от гр.Скопие-област -Македония,която по голямата и част е била под турско робство до 1912 година.Този български военен е участвал в Балканската,Междусьюзническата и Първата световни войни-1912-1913-1915 год.за освобождението на нашите батя-българи от турско робство,гръцка и сръбска окупация в област Одринско,Македония,Беломорие.Ще се чете неговата книга Помни войната-1914 година е издадена...-Празна раница на войника не пази граница.Конете в армията от патриотизъм не разбират,а от зоб в торба разбират.Как смееш ти офицер и фелдфебел да мечтаеш за дисциплина там дето ти-началника не пазиш дисциплината.Бит от началника си войник нее войник-той е страхливец и треперко.Не заслужавам да се ръкувам с запасни офицери дошли с връзки в офицерската щкола.Дрангов е бил велик български военен.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки