Валери Симеонов: Полицейски приемни ще има навсякъде, където се появи напрежение


Валери Симеонов: Полицейски приемни ще има навсякъде, където се появи напрежение
22 Ноември 2017, Сряда


Това каза вицепремиерът и лидер на НФСБ при огледа на строежа на приемната в пловдивдсия квартал „Шекер махала“ днес

Автор: Силвия Горанова

Вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов инспектира строителството на полицейската приемна в ромската "Шекер махала" в Пловдив. За това на какъв етап е строителството той се информира лично от директора на строителната фирма и от кмета на район "Северен" Ральо Ралев, на чиято територия се намира обектът, съобщава БТА. 

Няма външни работи, които да са зависими от климатичните условия и очаквам обектът да бъде завършен до края на месеца, каза след огледа Симеонов.

Вицепремиерът добави, че моделът с изнесените полицейски приемни в Пловдив и Асеновград ще се прилага навсякъде, където се появи напрежение. Като пример той посочи, че съвсем скоро предстои откриването на аналогичен участък в циганската махала в Стара Загора, имало и заявки за Бургаско.

Идеята е, добави Симеонов, да бъде ограничена битовата престъпност в критични места.

Кметът Ральо Ралев каза, че около сградата ще бъдат оформени тротоари и два паркинга с общо 20 паркоместа. В момента акцентът е подземната инфраструктура с окабеляване, което да се използва в приемната. 

Директорът на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков каза, че вървят конкурси за попълване на недокмоплекта в дирекцията, след което ще се искат и отделни щатни бройки за изнесената приемна в "Шекер махала". Той уточни, че последният конкурс е за 30 места за младши изпълнителски длъжности.

Отделно вече в заключителен етап е конкурсът за осемте места за приемната в кв. "Лозница" в Асеновград, каза директорът. Илков е категоричен, че има ефект от приемната там, като на първо място посочи, че е много по-удобно както за гражданите, така и за колегите му. 

Запитан как ще коментира трафика на турски граждани, преследвани за участие в опита за преврат, Валери Симеонов отговори "има такъв трафик, който не е голям". По думите му трафикантите се подпомагат от "хора с по-ниски морални качества и то основно от Гранична полиция".

Когато изкушенията са големи - има нарушаване на служебните задължения, има и влизане в схеми за трафик, коментира той. Симеонов добави, че патрулиращите двойки по границата на места не са по правилата - граничен полицай с войник, а граничните полицаи патрулират отделно от военните.

Относно задържаните в Одрин Симеонов каза, че България ще защити своите граждани, ако имат нужда от защита и риторично добави: "Нали не очаквате вицепремиерът да тръгне да защитава престъпници или да се изказва в тяхна подкрепа?".

Той добави, че голяма част от трафикантите от турска страна са българи, които не смеят да се приберат в България, защото ще бъдат арестувани.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
AMANDA AFREDO
22.11.2017 22:31:16
0
0
заем! заем !! заем !!!
Търсите ли реномирана и акредитирана компания за частни заеми, която предоставя заеми за житейски възможности. Ние предлагаме всички видове кредити по много бърз и лесен начин, лични заеми, автомобилни кредити, ипотечни кредити, студентски заеми, бизнес кредити, инвестиционни заеми, консолидиране на дълга и много други. Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от консолидационен заем или ипотека? Не изглеждайте повече, сякаш сме тук, за да превърнете всичките си финансови проблеми в нещо от миналото. Ние отпускаме средства на физически лица и фирми, които се нуждаят от финансова помощ в размер на 2%. Не се изисква никакъв номер за социална сигурност и не се изисква кредитна проверка, 100% гарантирана. Искам да използвам този носител, за да Ви информирам, че предоставяме надеждна и подкрепяща помощ и ще се радваме да Ви предложим заем.
След това ни изпратете имейл до: (amandaafredoloan42@gmail.com), за да кандидатствате за заем
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки