Отнеха лиценза за изкупуване на тютюн на некоректна фирма


Отнеха лиценза за изкупуване на тютюн на некоректна фирма
22 Ноември 2017, Сряда


Още през пролетта на миналата година много села се вдигнаха на бунт за неразплатената от „Лийф Табако А. Михайлидис“АД реколта

Автор: Десант

След проведено заседание на постоянно действащата комисия по тютюна към Областна дирекция „Земеделие“ – Благоевград, е взето решение да бъде отнет лицензът за изкупуване на суров тютюн на фирма „Лийв табако А. Михайлидис“ АД, информира пресцентъра на Министерството на земеделието и горите. 

Мотивът за това са множеството постъпили сигнали срещу въпросната компания за неизпълнение от нейна страна на сключените договори с тютюнопроизводителите.

Разрешението, издадено на „Лийв табако А. Михайлидис“ на 8 март 2017 г., е отменено на основание чл. 16в , ал.1. от Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия. 

Още през февруари тази година Кърджали бг вести съобщи, че банка кредитор е  уведомила  Министерството на земеделието и храните  и  Националната асоциация на тютюнопроизводителите,  че  поради невъзможността да обслужва задълженията си по банков кредит  срещу въпросното търговското дружество е издаден изпълнителен лист и е стартирана процедура по принудително изпълнение по реда на ГПК.

Председателя на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев тогава коментира, че фирмата със седалище в Сандански, където има фабрика за преработка на тютюни, е пред фалит и има много задължения към тютюнджиите. Въпреки това, тя се е включила в кампанията по изкупуване на тютюна в Кърджалийско, Смолянско, Благоевградско и Старозагорско. 

Проблемите на „Лийф Табако А. Михайлидис“АД, чийто собственик е Панайотис Михайлидис, датират още от пролетта на миналата година, когато много села се вдигнаха на бунт за неразплатена реколта. Още тогава тютюнджиите поискаха отнемане на лиценза на некоректната компания.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки