Новият здравен министър обеща зелена светлина за реформата в ТЕЛК-овете


Новият здравен министър обеща зелена светлина за реформата в ТЕЛК-овете
Снимка: Пресцентър на НФСБ
22 Ноември 2017, Сряда


Кирил Ананиев подкрепи на среща днес приоритетите в сектора, заложени в предизборната програма на „Обединени патриоти“ и в частност на НФСБ

Автор: Десант

Новият здравен министър Кирил Ананиев и членове на екипа му обсъдиха с народни представители от „Обединени патриоти" техни предложения, свързани с бюджета на Националната здравно-осигурителна каса и здравното министерство преди гледането им на второ четене в Парламента.

В срещата, инициирана от министър Ананиев, взеха участие депутатите от НФСБ Валентин Касабов, Борис Ячев, Георги Колев и Христиан Митев.

„Разбрахме се някои от предложенията да бъдат формулирани в посока на решаване на повече проблеми  българското здравеопазване. Получихме подкрепа от страна на министъра и за бъдещи законодателни инициативи, като нашата парламентарна група винаги е била вносител и съвносител на законопроекти , когато се налага спешни и належащи промени, за да може реформата в здравеопазването да върви“, каза след срещата Борис Ячев.

По думите му, по време на разговора е било преповторено, че три са важните приоритети в здравеопазването, които са записани в предизборната програма на „Обединени патриоти“, в частност на НФСБ. Това са профилактиката в здравеопазването, стратегията за борба с наркотиците и реформата в ТЕЛК.

„И по трите приоритета получихме пълна подкрепа от страна на министър Кирил Ананиев, още повече, че те са в ресора на зам.-министър Светлана Йорданова, която е от квотата на „Обединени патриоти“, подчерта Борис Ячев.

Той каза също, че здравният министър категорично е заявил, че няма да се пречи – напротив, ще се дава зелена светлина за това реформата в ТЕЛК-овете да приключи до края на тази година.

„Очаква се стратегията за борба с наркотиците да влезе за обсъждане до средата на следващата година. А профилактиката в здравеопазването беше заявена от вицепремиера Валери Симеонов още  при формирането на 44-я Парламент като изключително важен приоритет в сектора“, напомни Борис Ячев.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
AMANDA AFREDO
22.11.2017 22:26:40
0
0
заем! заем !! заем !!!
Търсите ли реномирана и акредитирана компания за частни заеми, която предоставя заеми за житейски възможности. Ние предлагаме всички видове кредити по много бърз и лесен начин, лични заеми, автомобилни кредити, ипотечни кредити, студентски заеми, бизнес кредити, инвестиционни заеми, консолидиране на дълга и много други. Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от консолидационен заем или ипотека? Не изглеждайте повече, сякаш сме тук, за да превърнете всичките си финансови проблеми в нещо от миналото. Ние отпускаме средства на физически лица и фирми, които се нуждаят от финансова помощ в размер на 2%. Не се изисква никакъв номер за социална сигурност и не се изисква кредитна проверка, 100% гарантирана. Искам да използвам този носител, за да Ви информирам, че предоставяме надеждна и подкрепяща помощ и ще се радваме да Ви предложим заем.
След това ни изпратете имейл до: (amandaafredoloan42@gmail.com), за да кандидатствате за заем
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки