Средно с 10 процента ще се увеличат заплатите в армията


Средно с 10 процента ще се увеличат заплатите в армията
21 Ноември 2017, Вторник


Такива са прогнозите на министъра на отбраната Красимир Каракачанов

Автор: Янко Крумов

България ще поиска още оферти за закупуването на боен самолет. Това заяви в "Денят започва" по БНТ министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

До няколко дни ще бъдат изпратени запитвания към още фирми. Амбицията ни е голяма част от работата по бронираната ни машина да се извърши в България, добави Каракачанов. Той отбеляза, че средно с 10% ще се увеличат заплатите в армията, като не искаше да се ангажира с конкретна сума.

“5-6 фирми имат интерес изграждането на бронираната машина да се извърши със съвместно участие в България. При реализиране на превъоръжаване и модернизиране на армията искаме да има българско участие. Проектът е на стойност над 1 млрд. лева. Плащането ще е разсрочено, разбира се, заяви от ефира на БНТ министърът.

Освен "Грипен", F16, "Юрофайтър" може да се говори и за F18. Чакаме офертите, след като изпратим писмата към фирмите, добави той като добави, че вече има подписано споразумение за дефектацията за работната група, която трябва да оцени състоянието на самолетите.

Средно с 10% ще се увеличат заплатите в армията, каза още Каракачанов, като не искаше да се ангажира с конкретна сума.

Той определи оградата по границата ни с Турция като стабилна и отбеляза, че единични случаи на пробив са нормални. Според него обаче трябва да имаме по-голяма оперативна група, която да може да реагира при инциденти по-бързо.

“Случва се някъде по оградата да прережат или да прескочат, но веднага се взимат мерки и се възстановява. В България за разлика от други европейски страни, тази ограда спаси от голяма нашествие, каквото беше започнало през 2012-2014 г. Оградата си върши работата, има пробиви, може един-двама да преминат, но няма съоръжение, което да не може да бъде преодоляно. Въпросът е да са инцидентни случаите. Необходимо е да имаме по-сериозна мобилна оперативна готовност, повече военнослужещи и гранични полицаи и видео наблюдение, тези проблеми се решават в движение”, коментира още Красимир Каракачанов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки