Десетки излязоха на протест край Атия срещу убийствата на пътя


Десетки излязоха на протест край Атия срещу убийствата на пътя
21 Ноември 2017, Вторник


За изминалите десет години само на това място са станали 15 трагични инцидента. Последната жертва на войната по пътищата там е 16-годишният Костадин Джаров

Автор: Янко Крумов

Десетки жители на село Атия, Черноморец, Созопол и Бургас излязоха на протест срещу войната по пътищата. Те се събраха на пешеходната пътека на пътя Бургас - Созопол, където вчера беше блъснат и убит 16-годишният Костадин Джаров.

Хората оставиха карамфили по пешеходната пътека и блокираха движението на автомобилите.



Протестиращите поставиха условие кръстовището да се преправи, за да стане по-безопасно. За изминалите десет години това е 15-ти трагичен инцидент на този пътен участък.

Трафикът на това място е огромен, особено през летните месеци, и пресичането винаги е било много трудно. Шофьорите рядко минават с под 100 км/ч, а камерата, която уж трябва да регулира движението, не работи от три години.

През годините жителите на Атия са настоявали многократно на това място да бъде изградено кръгово движение или пасарелка, за да се осигури безопасност на пресичането.

В протеста се включиха и много познати на убитото вчера момче.



„Ще сезираме всички институции, правим подписка и няма да спрем да излизаме на пешеходната пътека, където вчера беше убито дете", каза кметът на Атия Ренета Стоева. Едно от решенията според нея е надлез, за да може хората да пресичат безопасно.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки