Без камиони по магистралите в последния работен ден преди Коледа


Без камиони по магистралите в последния работен ден преди Коледа
Снимката е илюстративна
20 Ноември 2017, Понеделник


Вижте подробности за ограниченията покрай празниците и през 2018 г.

Автор: Десант

В последния работен ден преди почивните дни за Коледа - 22 декември (петък), между 16 ч. и 20 ч., ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, съобщават от АПИ.

Тежкотоварният трафик ще бъде спрян и в последния почивен ден - 27 декември, от 14 ч. до 20 ч. Същите ограничения ще има и в последния работен ден за 2017 г. - 29 декември.

На интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“ е публикувана заповедта за временната организация на движението на МПС над 12 т по участъци от републиканската пътна мрежа през 2018 г. при празнични и почивни дни. 

През 2018 г. при официални празници, както е и в момента, ще се спира движението на превозните средства над 12 т в последния работен ден преди празника - от 16 ч. до 20 ч., и в последния почивен ден - от 14 ч. до 20 ч.

Ограничението ще е за следните пътни участъци: автомагистралите и отсечките Ребърково - Ботевград,  етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград - ГКПП „Кулата“; пътен възел „Коритна“ - Велико Търново - Шумен; Русе - Велико Търново; ГКПП „Калотина“ - София; Варна - Бургас; Околовръстен път на София и пътя Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

В активния летен сезон - от 1 юни до 15 септември 2018 г., в дните петък, събота и неделя, в часовете с най-интензивен трафик ще се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоварените пътни направления. С ограничаването на трафика в почивните дни, когато много шофьори на леки автомобили тръгват на път, ще се повиши безопасността при пътуването.

По АМ „Тракия“ ограничението в движението на МПС над 12 т ще бъде както следва: 
в петък от 18 ч. до 20 ч. в посока София - Пловдив;
в неделя от 16 ч. до 20 ч. в посока Бургас - София.

По АМ „Струма“:
в събота от 10 ч. до 14 ч. в посока п. в. „Даскалово“ - ГКПП „Кулата“.

По АМ „Марица“:
в неделя от 16 ч. до 20 ч. в посока Свиленград - АМ „Тракия“.

От 1 юни до 15 септември всеки петък от 17 ч. до 20 ч. и всяка неделя от 14 ч. до 20 ч. ще се ограничава движението на тежкотоварните камиони над 12 т и по следните участъци: с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София; етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград - ГКПП „Кулата“; Русе - Велико Търново; Варна - Бургас и пътя Бургас - Царево.

Движението на камионите над 12 тона в участъци от АМ „Хемус“ през 2018 г. ще бъде ограничено с издаването на отделна заповед, предвид ремонтните дейности, които предстои да се извършват.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки