„Дръзки“ участва в международно учение на НАТО


„Дръзки“ участва в международно учение на НАТО
20 Ноември 2017, Понеделник


Общо 24 кораба от България, Великобритания, Румъния, Турция и САЩ се включиха в „DOGU AKDENIZ 17”

Автор: Янко Крумов

На 15 ноември успешно приключи участието на фрегата „Дръзки”, като част от състава на Втората постоянна група кораби на НАТО в Средиземно море, във турското военноморското учение с международно участие „DOGU AKDENIZ 17”.



Учението бе наситено с много упражнения, сериали и тактически действия, включващи противоподводни учения; две артилерийски стрелби – по брегова и по морска цел; търсене и спасяване на бедстващи хора на море; ескортна операция – противоподводно охранение на конвой; тактически маневрирания. Общо участваха 24 кораби от ВМС на България, Великобритания, Румъния, САЩ и Турция.

На 18 ноември приключи 41 дневното плаване на фрегата „Дръзки” в Средиземно море, от които 17 дена в операция на НАТО „SEA GUARDIAN” и 19 дена като част от Втората постоянна група кораби на НАТО.

От началото на плаването – 11 октомври до сега, фрегата „Дръзки” е проплавала  5 739 морски мили.

Предстоят още 625 морски мили. Това е най-чаканият преход – обратния път към дома.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Петър Петраков
20.11.2017 20:54:45
0
0
Преди 30 години и аз служих във флота на стражеви кораб Смели другия беше Дръзки и Бодри който дойде на въоражение 86 г. Тогава ескадрите бяха от България и красно знаменния черноморски флот наСССР и ученията също бяха в средиземно море. Знам как са се чувтвали матросите и командния състав и колко са горди с това учение. Хареса ми няма нищо общо другите войски.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки