Митничари откриха 12 630 кутии с цигари, скрити в тоалетни чинии


Митничари откриха 12 630 кутии с цигари, скрити в тоалетни чинии
20 Ноември 2017, Понеделник


Заслугата за разкритието е на кучето Джейк от Митница Лом

Автор: Янко Крумов

Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконния износ на голямо количество цигари за търговски цели към страни от Западна Европа. Задържани са 12 630 кутии с валиден български бандерол, укрити между палети със санитарна керамика, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.  

На 15 ноември, около 23,00 часа, товарен автомобил с българска регистрация е спрян за проверка на излизане от страната през ГКПП Дунав мост 2.  

Шофьорът представил документи за превоз на санитария от България за Великобритания. Превозното средство е отклонено към митническия терминал. Извършена е проверка с помощта на митническото куче Джейк, обучено за откриване на тютюневи изделия.Четириногият митничар сигнализирал за укрит товар и камионът е насочен за рентгенов контрол. Скенерът регистрирал цигарените кутии в палетизираната санитарна керамика.

При извършената физическа проверка от различни места, между мивки и тоалетни чинии, митническите служители извадили общо 12 630 кутии цигари с български акцизен бандерол от 9 различни марки. Приблизителната им стойност е около 70 000 лв.

Стоката пътувала без изискуемия по закон опростен придружителен документ в нарушение на Европейското и акцизното законодателство.

Цигарите, предмет на нарушение, са задържани. Започнато е административнонаказателно производство. 

По-късно същия ден от  микробус, в който пътували 8 български граждани в посока Западна Европа, са иззети други близо 5000 кутии цигари. Случаят е идентичен. Тютюневите изделия са с български акцизен бандерол, но са в търговски количества, пренасяни без опростен придружителен документ.

Намерени са в 7 сака, затрупани под останалия багаж. Цигарите са собственост на една от пътничките, срещу която е съставен акт.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки