Жители на Сливен протестираха срещу високите цени на водата


Жители на Сливен протестираха срещу високите цени на водата
Жителите на сливенското село Сотиря заплашвха с блокиране на Подбалканския път и бойкот на плащането на сметки заради драстичен скок на цената на водата още в началото на ноември
16 Ноември 2017, Четвъртък


Хората брокираха главния път София-Бургас за 5 минути, но са готови да сторят същото и на „Петолъчката“ за много повече време

Автор: Янко Крумов

Жители на Сливен и няколко населени местта в областта – Твърдица, Котел и Нова Загора, излязоха на протест тази сутрин срещу драстичното увеличение на цената на водата. Недоволните блокираха главния път София-Бургас, до разклона на село Тополчане. Пътят остана затворен 5 минути, от 7,45 часа.

Според протестиращите няма основание за повишаване на цената защото от години не са били правени инвестиции във ВиК мрежата, на много места пък водата не била качествена. Хората заявиха, че няма да я плащат, а след десетина дни възнамеряват да блокират и пътен възел "Петолъчката".

Цената на водата в Сливен бе увеличена с 16.7 на сто от 1 октомври 2017 г., като общата сума без ДДС за водоснабдителни и канализационни услуги е 2.04 лв. за куб. метър.

С въвеждането на единна цена за цялата област, най-голямо е увеличението при населените места с гравитачно водоснабдяване, обясниха от ВиК. Те са общо 28 и при тях увеличението е с над 100 процента.

От дружеството заявиха, че с увеличаването на цената на водата в Сливенско ще се осъществят редица инвестиционни проекти. Сред тях са изграждане на нови водопроводи, помпени станции и др.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки