Циркът в НС продължава: БСП и ДПС бойкотират пленарните заседания


Циркът в НС продължава: БСП и ДПС бойкотират пленарните заседания
Снимка: Канал 3
16 Ноември 2017, Четвъртък


Хората на Карадайъ не искали да стоят в една зала с патриотите, тези на Корнелия Нинова пък – с Главчев

Автор: Силвия Горанова

Нова порция скандали сътвориха БСП и ДПС в парламента днес. Тази сутрин парламентарните групи на двете политически сили бойкотираха работата на Народното събрание като отговор на вчерашните наказания на лидера на социалистите Корнелия Нинова и колегата й Антон Кутев.

Нинова бе отстранена от едно пленарно заседание, а Кутев - от две, заради погазване на правилника за работа в Народното събрание и обиди към присъстващите в залата.

Първите два опита за събиране на кворум тази сутрин пропаднаха, след като БСП и ДПС отказаха да влязат в пленарна зала.

В 9,30 часа все пак депутатите събраха необходимата бройка, за да започне заседанието - регистрираха се точно 121 народни представители.

Първоначално регистрираните бяха 119, но двама депутати имаха проблеми със своите пултове. Така след кратка суматоха се събра необходимият минимум, за да започне заседанието.

По програма днес трябва да започне дискусия, организирана от депутати от всички парламентарни групи за агресията в обществото.

Заседават и 7 парламентарни комисии - по бюджет и финанси, по околната среда и водите, по правните въпроси, по културата и медиите, за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на СРС и достъпа до електронни данни, за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика.

Корнелия Нинова обяви, че депутатите на БСП няма да влизат повече в пленарната зала. "Няма как да влезем в залата, докато Димитър Главчев е председател", отсече червеният депутат Жельо Бойчев.

Мустафа Карадайъ от ДПС пък заяви, че народните избраници на Движението няма да влизат в пленарната зала, докато Обединени патриоти (НФСБ, ВМРО и Атака) са във властта.


В категории: Политика

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
КИРО
16.11.2017 17:07:20
2
0
То бива нахалсво,ама тяхното минава всякакви граници! Мотивите им са абсолютно тъпи и несъстоятелни! Корнелия добре знае,че ГЕРБ обяви още през лятото приоритетите на България по време на председателството. БСП нямаше нито сериозни възражения,нито смислени алтернативи! И се сеща " в събота,пред Великден " да внася свои предложения! А Карадайъ не знае ли,че патриотите са в НС защото са избрани от хората и като не и харесват,защо изобщо влязоха в него ,а не си направиха свой парламент в сараите? Ако Главчев остане и ако вотът не мине,това ef12eзначи ли,че още три години НС ще.бъде без БСП иДПС? Пълна тъпотия са тези провокации и от далече миришат на страх,злоба и жажда за власт!
3
MUNCHO
16.11.2017 12:14:56
0
0
MOGAT DA SE PROVEDAT 4ASTI4NI PARLAMENNTARNI IZBORI V IZBIRATELNITE RAJONI OT KADETO SA IZBRANI DEZERTJORITE,KOITO NE ZELAJAT DA IZPALNJAVAT ZADALZENIJATA SI V PARLAMENNTA!TO NE 4E
IMA GOLJAMA POLZA OT TEXNATA RABOTA,AMA NALI SME DEMOKRATZIJA TA SE NALAGA DA GI TARPIM!
2
Приятел на България
16.11.2017 11:45:08
0
0
Във връзка с: "Мая Манолова иска вечен мораториум за добив на нефт и газ от земеделски земи". Това няма ли да е пречка и срещу такива добиви от български фирми и с български оръдия? Няма ли да им се дадат компенсации на чуждите фирми които вече са сключили договор за това (ако те съществуват, не знам положението), като в същото време българските фирми/държава няма(т) да могат да добият тези нефт/гас в бъдеще?
1
MUNCHO
16.11.2017 10:15:27
2
0
SAGLASNO TRUDOVOTO NI ZAKONODATELSTVO-RABOTNITZITE I SLUZITELITE,KOITO NE IZPALNJAVAT TRUDOVITE SI ZADALZENIJA PO DOGOVOR ILI NE SE JAVJAVAT REDOVNO NA RABOTA/SAMOOTLA4KI/SE GLOBJAVAT I UVOLNJAVAT! I NA TJAXNO MJASTO SE NAZNA4AVAT NOVI!PRIZOVAVAM ZAKONA DA SE IZPALNJAVA BEZ GUBENE NA VREME!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки