2017 г. е една от трите най-горещи години с рекордни екстремни метеорологични условия


2017 г. е една от трите най-горещи години с рекордни екстремни метеорологични условия
15 Ноември 2017, Сряда


Това бе обявено в София на провеждащия се днес Световен ден на Географските информационни системи 

Автор: Десант

На провеждащия се днес Световен ден на Географските информационни системи в София, програмният ръководител климатични данни и мониторинг в Световната метеорологична организация представи доклад за състоянието на климата на Земята през 2017 г. и как чрез ГИС технологии можем да сме по-подготвени за климатичните промени и да се справим с бедствията. 

2017 година е една от трите на-горещи години с рекордни екстремни метеорологични условия. Периодът 2013-2017 г. е най-топлият 5-годишен период с температури, достигащи 50 градуса по Целзий в Азия, рекордни урагани с бърза последователност в Карибите и такива, достигащи до Ирландия.

Рискът от болести и смъртност, причинени от климатичните промени, се е покачил с 30% от 1980 до 2017 г.

През 2016 г. 23,5 милиона души са разселени поради бедствия, причинени от климатичните промени.

Тези и още много данни включва Докладът на Световната метеорологична организация за състоянието на климата през 2017 г., който е изготвен от Омар Бадур и се явява основа за провеждащата се в момента конференция в Бон по изменението на климата.

Омар Бадур сподели също така опита на Световната метеорологична организация за интегриране, обработка и анализ на данни от различни източници, включително в реално време и големи данни, както и за изграждане на ГИС базирани приложения. Приложения, с които можем да бъдем по-подготвени за климатичните промени и които подпомагат планиране на действията, евакуиране и цялостно по-ефективно управление при природните бедствия.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
AMANDA AFREDO
22.11.2017 22:33:05
0
0
заем! заем !! заем !!!
Търсите ли реномирана и акредитирана компания за частни заеми, която предоставя заеми за житейски възможности. Ние предлагаме всички видове кредити по много бърз и лесен начин, лични заеми, автомобилни кредити, ипотечни кредити, студентски заеми, бизнес кредити, инвестиционни заеми, консолидиране на дълга и много други. Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от консолидационен заем или ипотека? Не изглеждайте повече, сякаш сме тук, за да превърнете всичките си финансови проблеми в нещо от миналото. Ние отпускаме средства на физически лица и фирми, които се нуждаят от финансова помощ в размер на 2%. Не се изисква никакъв номер за социална сигурност и не се изисква кредитна проверка, 100% гарантирана. Искам да използвам този носител, за да Ви информирам, че предоставяме надеждна и подкрепяща помощ и ще се радваме да Ви предложим заем.
След това ни изпратете имейл до: (amandaafredoloan42@gmail.com), за да кандидатствате за заем
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки