Георги Колев: Реформа в НЗОК задължително трябва да има


Георги Колев: Реформа в НЗОК задължително трябва да има
15 Ноември 2017, Сряда


Националната здравноосигурителна каса трябва да бъде демонополизирана, защото добрата конкуренция ражда и добра услуга, казва депутатът от НФСБ

Автор: Десант

„Демонополизация на Националната здравноосигурителна каса трябва да има защото добрата конкуренция ражда добра услуга и получаваме добро здравеопазване при едни и същи пари“. Това заяви пред здравния портал Clinica.bg депутатът от НФСБ в групата на Обединени патриоти и зам.-председател на Здравната комисия в парламента Георги Колев.

В отговор на въпроса дали Обединени патриоти ще настояват за промени в бюджета на НЗОК между първо и второ четене, Георги Колев подчерта, че това, което патриотите искат, е да има равен достъп до медицински дейности, откриване на заболяванията в ранен стадий, евтино и качествено лечение.

„Няма заболяване, което да бъде открито в ранен стадий и да не може да бъде излекувано. Трябва да насочим усилията към превенцията. Имаме министерство на здравеопазването, а се занимаваме с болестолекуване. Ако ще говорим за здравеопазване, наистина трябва да насочим усилията си към превенцията“, категоричен е Георги Колев.

„Кирил Ананиев е доказан професионалист“, каза за новият здравен министър Георги Колев. По думите му Кирил Ананиев е наясно с проблемите в здравния сектор и с това какво трябва да се направи.


В категории: Политика , Медицина

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
16.11.2017 10:25:40
0
0
SAGLASNO NE SAMO KONSTITUTZIJATA,AMI I PO SILATA NA ZDRAVIJA RAZUM-ZDRAVEOPAZVANETO TRJABVA
DA SI OSTANE OBSHTESTVENO!KAKTO E V PO-GOLJAMATA 4AST OT EVROPA I SVETA!NEKA DA SI IMA I ,,4ASNO,,
ZA KOITO ISKA I SMJATA 4E E PO-DOBRO! I DA SA V USLOVIJATA NA REALNA KONKURENTZIJA!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки