Само този петък: Чудотворна икона ще бъде изложена за поклонение в Троянския манастир


Само този петък: Чудотворна икона ще бъде изложена за поклонение в Троянския манастир
14 Ноември 2017, Вторник


Светинята изобразява св. Лука Кримски. На 17 ноември, същия петък, в манастира ще бъде излъчен и филм за живота на светителя хирург

Автор: Силвия Горанова

Само този петък в Троянския манастир, християните ще имат възможност да се поклонят на руска чудотворна икона на свети Лука Кримски с вградена частица от ковчега му, в който е бил погребан.


Частицата от ковчега на светеца вляво


Светинята ще бъде изложена за поклонение от сутринта, а в 10,00 часа пред нея ще бъде отслужен молебен канон за здраве. 

Отново в петък, от 11,00 часа
, в Троянската света обител, ще бъде представена детската книга за свети Лука Кримски "Свети Лука Доктора" на журналиста Ангел Бончев, а от 11.30 предстои и прожекцията на филма "Светителят хирург".

Филмът разказва хронологично живота на светеца. В него са включени двама живи негови роднини, които разказват своите спомени за свети Лука.

"Призовават се всички християни и най-вече онези, които са болящи и имат нужда от молитвената подкрепа на светецът- лекар, да заповядат да се поклонят пред неговата икона и да се помолят. Чрез филма и детската книга ще научат за живота му и съм убеден, че ще го приемат в сърцето си ", каза игуменът на светата обител епископ Сионий.

Чудесата на свети Лука Кримски са хиляди и за различни здравословни проблеми. Към него прибягват и много хора, на които им предстои операция. Приживе, той е известен с това, че като лекар-хирург е нямал неуспешна операция.


В категории: Новини , Вяра , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки