Христиан Митев: „Мълчаливото съгласие“ в администрирането ще намали бюрокрацията


Христиан Митев: „Мълчаливото съгласие“ в администрирането ще намали бюрокрацията
Христиан Митев
13 Ноември 2017, Понеделник


Това каза народният представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ в юридическото предаване на БНР „Законът и Темида“

Автор: Десант

„Въвеждането на „мълчаливото съгласие“, което се прави с промените в Административно-процесуалния кодекс, ще помогне основно за облекчаване дейността на бизнеса и гражданите при достъпа им с администрацията при издаването на различни документи“.

Това каза в юридическото предаване на БНР „Законът и Темида“ народният представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Христиан Митев, който е и зам.- председател на парламентарната Комисия по правни въпроси.

По думите му това касае издаване на различни разрешителни и лицензи за извършване на търговска дейност, включително и издаването от общинската администрация на разрешения за поставяне на преместваеми обекти за извършване на търговска дейност.

„Така, от една страна ще бъде намалена бюрокрацията за гражданите и бизнеса, а от друга страна ще дисциплинираме администрацията, така че тя да се произнася в срок“, посочи Христиан Митев.

Предложението е важно и заради електронизацията на административното производство, посочи депутатът от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“. Посредством гъвкави и разумни способи за призоваване,  задължение за обявяване на електронен подпис при внасяне на жалба, при молба или друг документ, с който стартира административното производство, ще се пести време и ще се облекчи процедурата.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки