Цветанов с предложение за премахване на давността за разследвания около приватизацията


Цветанов с предложение за премахване на давността за разследвания около приватизацията
13 Ноември 2017, Понеделник


Председателят на ПГ на ГЕРБ дойде на преставянето на филма „Граница“. Там бе и вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов

Автор: Десант

„Филмът“ на Елена Йончева за оградата на границата ни с Турция се оказа 20-минутно видео, в което не видяхме нищо ново. В нещо като разширен репортаж бившата журналистка е събрала „компроматите“, върху които е работила цели 8 месеца и за които ни осветляваше през ден.

Така нареченият филм „Граници“ бе излъчен в НДК пред съпартийци на Йончева от БСП и група журналисти.

За изненада на всички, на представянето на лентата дойде и вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който пръв повдигна въпроса и има основна заслуга за изграждането на преградното съоръжение на границата с югоизточната ни съседка. 

Малко преди Валери Симеонов в залата на НДК влезе и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Двамата стриктно си вадеха записки, предполагаме че съвсем скоро те ще излязат със свое становище по темата.

"Този материал би трябвало да даде в цялост историята и да покаже истината“, каза след прожекцията Цветан Цветанов. И допълни:

„Ето какви са и резултатите. През 2015 г. върнатият бежански поток е 90 хиляди душие, а следващата година е вече 45 000, а сега говорим за не повече от 7000 души. Това означава, че бежанският поток е намалял, а в момента има едва 20% заетост на центровете за бежанци. Това означава, че оградата си свършва работата и ние сме намалили потока. 

Да, вижда се, че има и едноредова и двуредова ограда, и разбира се, вторият тип е по-ефективен. Но за това трябват пари и сега има нови средства, с които да се покрие и видеонаблюдението, така че системите да работят още по-добре. 

Материалът ще бъде прегледан и от премиера и ще се вземат необходимите мерки. Ние разглеждаме всеки сигнал, но не говорим за някаква сензация, ние имаме такава информация в службите и се работи по тях. Ще разгледаме разбира се и този материал"
, категоричен бе Цветанов.

По думите му всяка информация, която може да подпомогне службите, е добре дошла, и отговори утвърдително на Йончева на въпроса дали според него филмът й трябва да бъде показван по националните медии. 

Накрая Цветанов заяви, че призовава от тази трибуна, където са събрани медиите и политици, да се обединят всички около един документ, който да подкрепи премахване на давността за разследвания около приватизацията. 

"Г-жо Нинова, ето това е за конституционните промени, свързани с приватизацията", каза Цветанов, носейки документи и обръщайки се към Корнелия Нинова, която също бе в залата на прожекцията.

Спорът между двамата премина в словесна битка, като той я питаше дали ще подпишат и подкрепят промените, касаещи приватизацията, а тя повтаряше само въпросът „кой ще поеме отговорност за проблемите по границата“. Цветанов заяви, че ГЕРБ винаги поемат отговорност и са го доказвали, но Нинова така и не отговори дали БСП ще подкрепят падането на давността за приватизационните сделки.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки