Започна изграждането на дренаж в Бачковския манастир


Започна изграждането на дренаж в Бачковския манастир
Снимка: Българска патриаршия
12 Ноември 2017, Неделя


Това ще спомогне да се спре разпространяването на влага в основите на светата обител и около църквите в нея

Автор: Десант

В Бачковкия манастир започнаха работите по изграждане на отводнителна система в двора на светата обител и около църквите, с което ще се спре разпространяването и достъпът на влага в техните основи. Влагата е сериозен проблем за стенописите в храмовете и нейното отстраняване е повече от наложително за завършване и дълготрайността на започналото почистване и реставрация на стенописите в храмовете, поясняват от Светия синод.

Нужните средства са осигурени от правителството, като през октомври е гласувана субсидия от 310 000 лв. за извършване на необходимите строителни дейности.

Манастирското братство и лично игуменът архим.Симон изказват личната си благодарност за подкрепата на ценната за всеки българин светиня – Бачковския манастир. Братята на светата обител не пропускат да поменат в ежедневните си молитви пред нашия Господ, Иисус Христос и Непорочната Му Майка – патрон на обителта, правителството на Република България и г-н Борисов.

Молим се за добро здраве и благ разум, за постигане на поставените цели „отечеству на ползу”, а също така за успешното провеждане на предстоящото почетно за страната ни европредседателство, за духовното и материално добруване на българския народ, изтъкват братята от Бачковската света обител.


В категории: Добри Вести , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки