На „Дунав мост 2" задържаха 20 палета с бира


На „Дунав мост 2" задържаха 20 палета с бира
Снимка: Агенция „Митници"
10 Ноември 2017, Петък


Контрабандно пиво бе засечено там и миналия месец

Автор: Десант

30 240 кенчета с бира задържаха митническите служители от Митница-Лом при проверка на влизащ в страната товарен автомобил през ГКПП „Дунав мост 2". Влекачът с полуремарке и полска регистрация е превозвал групажна стока.

На 7 ноември служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Лом селектират входящия товарен автомобил и при последвалата физическа и документална проверка е установено, че една от превозваните стоки в камиона са 20 палета, съдържащи бира с марка „ARGUS" в  30 240 броя метални кутии от по 0,5 литра или общо 15 120 литра пиво.

Констатирано е, че стоката се движи в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). За нея не е платен или обезпечен дължимия акциз и тя не е придружена от никакви документи, от които да е видно, че се движи под режим отложено плащане на акциз.

Бирата е задържана в склад на Митница-Лом. Взети са контролни проби за анализ и е започнало административнонаказателно производство по случая.

Други 30 800 бутилки с над 10 000 литра бира бяха задържани  през октомври от митническите служители в района на „Дунав мост 2" Видин - Калафат. Пивото, превозвано в нарушение на ЗАДС, бе открито от мобилен митнически екип на Митница-Лом в товарен автомобил, пътуващ от Чехия за България.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки