Депутатите одобриха Кирил Ананиев за здравен министър


Депутатите одобриха Кирил Ананиев за здравен министър
10 Ноември 2017, Петък


Една от първите стъпки на министъра е да състави Консултативен съвет към здравното ведомство, в който да влязат специалисти и лекари

Автор: Десант

Депутатите одобриха кандидатурата на Кирил Ананиев за здравен министър. Той сяда на стола на подалия оставка проф. Николай Петров, който си тръгна заради публикация за търг, спечелен от приятеля на дъщеря му.

Депутатите гласуваха едновременно и освобождаването на проф. Петров.

Ананиев бе избран със 121 гласа "за" и 85 "против" от общо 206 гласували.

„Благодаря на всички народни представители за това, че участваха в гласуването, като уважавам мнението на всички. Ще работя с всички парламентарно представени групи, съсловните организации и всички, които могат да помогнат за подобряване на сектора на здравеопазването. Сектора няма цвят и всички трябва да работим за него. Имаше предложения и от ляво и от дясно, които заслужават обсъждане. За да поема този пост аз съм подготвил палн за действие, който обхваща всички посоки за подобряване на условията”.

Това заяви в първите си думи новият здравен министър Кирил Ананиев.

Той заяви, че има идея да състави Консултативен съвет към здравното ведомство, в който да влязат специалисти и лекари, както и съвет на министъра на здравеопазването, с които също да говорят по всички болни въпроси.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки