Вижте къде в България се разпространява радикален ислям


Вижте къде в България се разпространява радикален ислям
Снимка Радио 999
09 Ноември 2017, Четвъртък


По думите на военния ни министър, фереджета и бради се пускали „заради паричен стимул"

Автор: Десант

Радикален ислям у нас има сред ромите в някои от гетата и в някои райони на Източните Родопи сред българите мюсюлмани. А фереджета и бради се пускали „заради паричен стимул".

Това става ясно от коментар на министъра на отбраната Красимир Каракачанов пред военната комисия в парламента по повод питане от депутата от ДПС Джейхан Ибрямов.

Военният министър е убеден, че за този проблем трябва да се говори и да се вземат мерки, а не той да се замита под килима. По думите на Каракачанов, съответните служби разполагат с анализ за радикалния ислям сред мюсюлманската общност в страната ни. 

Апропо, тенденцията за ислямизацията на ромските общности в България като заплаха за териториалната цялост е един от изводите, който бе отбелязан в доклад на Държавната агенция „Разузнаване" за първото полугодие на 2017 г.

Проучване на "24 часа" тогава показа, че „ислямизацията на някои малцинства  в България и опитите да бъдат приобщавани се случват с най-бързи темпове (засега) в махалите в Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Хасково и Бургас".

По данни на ежедневника, емисари проповядват в гетата радикален ислям, който няма нищо общо с традиционния, в областите Разград, Шумен, Кърджали, Търговище и Смолян. „Освен тази ос, която минава по Тракийската долина, има опити и за ислямизиране на ромите в Северозападна България, където традиционният ислям е по-слабо застъпен", се казваше още в публикацията.


В категории: Новини , Анализи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки