Националната стратегия ще насърчава предприемачеството


Националната стратегия ще насърчава предприемачеството
Снимка: Пресцентър на МС
09 Ноември 2017, Четвъртък


Това изтъкна вицепремиерът Валери Симеонов при откриването на дискусията „Повишаване на ефективността на политиките за малки и средни предприятия“

Автор: Десант

Мащабът на заетата работна ръка и брутния продукт, произвеждан от малките и средни предприятия в България, бяха основните акценти в изказването на заместник министър-председателя по икономическата и демографска политика Валери Симеонов, с което той откри дискусията „Повишаване на ефективността на политиките за малки и средни предприятия“.

Вицепремиерът посочи, че националната стратегия за развитие на малките и средни предприятия 2014-2020 е разработена съобразно водещите принципи на Акта за малкия бизнес на Европейската комисия и има за цел да насърчи предприемачеството, да подобри условията за икономическа дейност, да разшири достъпа до финансиране на малкия бизнес, както и позициите им на международните пазари.

Симеонов отбеляза, че по време на предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз, България отправя три основни послания – консенсус, конкурентоспособност и кохезия. И трите са с директно отражение и потенциал да поставят акцент върху малкия и среден бизнес, като българското правителство има волята това да се реализира.


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки